LIVE TEXT | Război în Ucraina. Un nou succes limitat al contraofensivei Forțelor Armate Ucrainene

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Un nou succes limitat al contraofensivei Forțelor Armate Ucrainene

UPDATE 06:19 Un nou succes limitat în contraofensiva Forțelor Armate Ucrainene

Un nou succes limitat al contraofensivei Forțelor Armate Ucrainene care au reușit să facă câștiguri teritoriale limitate, se arată în ultima evaluare a Institutului pentru Studii de război (Washington).

Lupte în apropiere de Bakhmut. Sursă: Profimedia

Analiștii și-au bazat analiza pe declarațiile oficialilor ucraineni. De exemplu, se menționează că ministrul adjunct al apărării Hanna Malyar a raportat înaintarea Forțelor Armate cu 250 m la nord-est de Bahmut și 200 m spre sud. De asemenea, ieri, 13 iunie, s-a raportat că apărătorii au înaintat 500-1000 m în apropierea granițelor administrative ale regiunilor Zaporizhzhia și Donețk și că până la 3 km de teritoriu au fost eliberați în această zonă.

UPDATE 01:58 Rușii au bombardat regiunea Sumi cu artilerie - șapte angajați ai Serviciului Silvic de Stat au fost uciși

Administrația militară regională din Sumy a declarat că invadatorii ruși au ucis șapte angajați ai Serviciului Silvic de Stat. În cursul zilei de 13 iunie, trupele Federației Ruse au efectuat 21 de bombardamente la graniță, în total s-au înregistrat 101 explozii. În bombardament au fost atacate comunitățile Khotynsk, Myropilsk, Bilopolsk, Znob-Novgorodsk, Seredino-Budsk, Esmansk, Novoslobidsk și Velikopysarivsk. Conform agenției Unian.

UPDATE 00:40 Autoritățile franceze denunță răspândirea de articole false anti- de către Moscova, publicate în presa franceză

Autoritățile franceze au acuzat Rusia că desfășoară o vastă operațiune de difuzare de articole false ostile Ucrainei, care ar fi fost publicate în marile cotidine franceze iar mai multe site-uri guvernamentale au fost ținta unor atacuri. relatează AFP.

UPDATE 00:00 Societatea rusă devine din ce în ce mai divizată

Civili morți, sate fantomă și un guvern aparent suprasolicitat: războiul Moscovei împotriva Ucrainei a lovit în sfârșit acasă, și este simțit de societatea rusă. Aproape nimeni nu mai este neutru. Detalii aici.

UPDATE 23:12 Ucrainienii pregătesc un atac major în Donbas. Măiestria generalului Sirski se confruntă cu o provocare importantă

Preşedintele comitetului restrâns de apărare al Regatului Unit, Tobias Ellwood, spune că ucrainenii se pregătesc pentru un atac masiv în Donbas. Detalii aici.

UPDATE 22:47 Atacul rusesc asupra Kryvyi Rih: sute de apartamente au fost afectate

În urma loviturilor au fost avariate peste 70 de clădiri rezidențiale. Printre acestea – 7 clădiri cu nouă etaje, 8 clădiri cu patru etaje, 55 clădiri cu cinci etaje. Trei școli, trei clădiri a încă două instituții de învățământ – Universitatea Pedu și PTU Nr.45, cămin - au fost și ele avariate. Potrivit acesteia în acest moment au fost avariate circa 400 de apartamente, peste 1.300 de ferestre în apartamente și intrări au fost sparte în urma exploziilor. Acoperișurile a 10 case au fost avariate", a spus Oleksandr Vilkul, șeful Consiliului de Apărare al orașului. Conform agenției Unian.

UPDATE 22:12 Amazoanele Ucrainei iau cu asalt tranșeele rușilor. Imagini spectaculoase din timpul ofensivei asupra Bahmutului Video

O femeie soldat din armata ucraineană a fost filmată luând cu asalt tranșeele rusești alături de camarazii ei, în imagini uimitoare din zona de război cu camera de corp.Ea este una dintre amazoanele ucrainene care ia parte la contraatacul din sudul orașului Bahmut.

Vocea femeii poate fi auzită în videoclipul care a fost postat pe 11 iunie de Batalionul III de Asalt. Femeia soldat apare pentru scurt timp în videoclipului - care arată trupele ucrainene luând o poziție rusească cu ajutorul vehiculelor blindate. Detalii aici.

UPDATE 19:20 Putin, la raport în fața unor bloggeri militari: Liderul de la Kremlin prezintă un bilanț sumbru pentru ucraineni

Vladimir Putin susține că armata ucraineană înregistrează pierderi mari pe câmpul de luptă, evocând un bilanț de soldați răniți sau uciși de zece ori mai grav în rândurile Kievului decât în cele ale Moscovei și scoaterea din uz a 25-30% din tancurile și vehiculele militare occidentale. Detalii aici.

UPDATE 18:28 Preot din Herson, ucis în curtea bisericii sale în urma unui bombardament efectual de ruși

Un preot în vârstă de 72 de ani care se afla în curtea bisericii sale, lângă Herson, a fost ucis într-un bombardament efectuat de ruși, a anunţat marţi şeful Administraţiei Prezidenţiale a Ucrainei, Andrii Iermak. Detalii aici .

UPDATE 17:22 Ucrainenii își eliberează teritoriile sat cu sat, deși rușii anunță oficial că au respins atacurile VIDEO

Armata ucraineană se luptă pentru fiecare sat aflat sub ocupație rusească. Deși prezintă imagini cu soldații lor eliberând localitățile, Rusia susține că respinge cu succes atacurile. Detalii aici.

UPDATE 14:25 Atacul asupra Kryvyi Rih: bilanțul morților a crescut 11 morți și 28 de răniți

Numărul morților a ajuns la 11 după ce forțele salvatorilor au găsit corpul unei persoane în dărămăturile unei întreprinderi, a declarat șeful OVA din Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak. Conform agenției Unian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat